31 de març del 2010

28 de març del 2010

Diari Pop: FOOL’S GARDEN – Pieces

No us ha passat mai que, quan de cop i volta, recordeu una cançó, no hi ha manera que us la tragueu del cap, i no podeu parar de cantar-la mentalment tota l'estona? Doncs això és el què m'ha passat a mi aquesta nit. I això que ni es tracta d'una cançó coneguda, ni és d'aquelles especialment enganxifoses ni res de tot això. (Mode Irònic ON) I encara rai que no treballo posant música enganxosa per a què s'entretingui la gent! (Mode Irònic OFF).

Doncs això: què he passat la nit posant música per a divertir la gent, i després he anat de festa amb les i els companys de feina, i no hi ha hagut manera de treure'm aquesta cançó del cap! Increïble!

 

FOOL'S GARDEN és un grup alemany que només se'l coneix per la cançó "Lemon Tree", un tema que va arribar a ser cançó de l'any a Europa l'any 1996. Però més enllà d'aquesta canço són uns perfectes desconeguts… excepte per aquells que ens hem atrevit a anar una mica més enllà. Sota el meu humil punt de vista, el disc "Dish of The Day" és un dels millors discs pop dels 90. Una obra mestra que abarca èxits com "Lemon Tree" o "Wild Days", peces més íntimes com les tres últimes "Tocsin", "Finally" o "One Fine Day", passant per temes més pop com "Ordinary Man", "Meanwhile", "Take Me", "The Seal", "Autumn"  o la que us presento avui, "PIECES" (i amb aquesta em sembla que no me'n deixo cap). Aquest és un dels discs que, sense por de equivocar-me, puc dir que ja formen part de la banda sonora de la meva vida. L'he escoltat tantíssimes vegades que em sé les cançons de memòria!

L’àudio no és el millor que heu escoltat mai, i el video no té res a veure amb la cançó, però no he trobat res millor :-(

A la propera entrada segur que poso fotos, Que ja fa dies que m’ho dieu i ja ho vaig dir en l'anterior entrada … però és que avui no m'he pogut aguantar!

Un petó molt fort a tothom!

 

FOOL'S GARDEN - Pieces (lyrics)

Hello, who are you?
I never saw this girl before
I was astonished as can be
Somebody told me she said
you're just a hungry little guy
So I would like to offer me
to bake some cake for you
The sweetest one you've ever tried
A special cake for you
The one that makes you satisfied
Good-bye sadness,
I'm dreamin' while you slip away

She took me by the hand
She really took me by surprise
One piece of cake was not enough
And so I helped myself
We danced in sad fool's paradise
and I got drunk of all the love
Then I realized she moved her velvet body over mine
I felt like melting ice
I just admit this woman was divine
Hey, hey, madness,
I'm Dreamin' while you slip away

While Buddy the sweeper was singing a sad song
And Mary the singer swept the street
The honeymoon's floating over the river
Your cake is sweet

I had a heartache
All the pain was over now
She said: "Bye, bye, little babe"
It was nice to meet you
She closed her eyes and disappeared
I hope some day we'll meet again
If apple or cherry-pie
you honey-bee I love the way you bake
Your cakes are wonderful
Don't care about my stomach-ache
Good-bye sadness,
I'm dreamin' while you slip away

While Buddy the sweeper was singing a sad song ...

While Buddy the sweeper was singing a sad song ...

While Buddy the sweeper was singing a sad song ...

20 de març del 2010

Diari Pop: AMARAL – Cómo Hablar (Live)

CÓMO HABLAR, si cada parte de mi mente es tuya
y si no encuentro la palabra exacta, como hablar…

Fa una setmana que porto el disc d’aquest directe al cotxe, i ja van unes quantes vegades que he hagut d’eixugar-me els ulls davant tants records i emocions… no tinc remei.

AMARAL = Eva Amaral + Juan Aguirre: una veu fora de sèrie unida a un gran talent per fer lletres properes. Si a més a més li afegim una figura bonica (què dic una figura bonica, jo la considero una sex symbol de la meva generació) i un tracte proper amb el seu públic, ja tenim la clau de l’èxit dins l’escena del pop (i folk) espanyol. I a sobre són de aragonesos (gairebé igual que jo!). A veure quan serà el dia que podré gaudir del seu directe… ni que sigui amb temes més elèctrics tal i com els rumors anuncien.

De moment només ens queda gaudir i esperar.

Un petó molt fort a tothom.

 

P.D.: la propera entrada anirà de fotografies, que ja van uns quants que m’heu dit que les trobeu a faltar.

13 de març del 2010

AWESOME !

Arribar a casa i veure que la teva parella ho ha netejat i endreçat tot. Que un amic et torni una cosa que ja havies oblidat que li havies deixat. Passar-te el dia a casa vestit amb el pijama. Estar en el carril més ràpid quan et trobes en un embús o en la cua d'un semàfor. Arribar a la llum al final del túnel. L'amor de mare. Compartir històries amb els amics. Adonar-te que encara recordes el número de telèfon del teu amic de la infància. Apreciar la bellesa de les cicatrius i esgarrapades que tens al teu cos. I com aquestes 1.000 coses més.

book-of-awesome5

Fa uns dies he descobert un bloc que destil·la bon rotllo en cadascuna de les seves entrades, i ja s'ha convertit en un dels meus blocs de capçalera (el podeu trobar al principi de la pàgina a la dreta, a la llista de blocs que segueixo). 1000 AWESOME THINGS, és una crida a l'optimisme, a saber apreciar tots aquells detalls i petites coses que normalment passen desapercebudes en l'atrafegat dia a dia que portem.

No hi ha dia que no faci una ullada a aquest genial bloc, basat en un llibre que porta el mateix títol. Cada vegada que hi entro, se'm passen l'apatia, les neures i els maldecaps de la feina, la família, i tota la vida quotidiana en general.

AWESOME !

7 de març del 2010

Diari Pop: JOAQUÍN SABINA – Y Sin Embargo Te Quiero + Y Sin Embargo

Com m'agradaria recitar-li Y SIN EMBARGO TE QUIERO a algú (a alguna)! Però a mi ningú m'estima … :_(

Ja fa uns quants anys que la mare va haver d'ingressar uns dies a l'hospital, i per a què l'estança li fos més agradable li vaig regalar un doble disc en directe de JOAQUÍN SABINA que tancava amb aquesta cançó. Amb el temps aquell disc va passar a formar part del patrimoni i de la banda sonora de la família perquè, primer el va escoltar la mare, després va ser un referent per a mi, i finalment el meu germà també s'hi va acabar enganxant, de forma que a vegades l'escoltem tots plegats, cosa força estranya, perquè tenim gustos musicals força dispars.

El cas és que en èpoques com aquesta en la que m'envaeixen la tristesa i la melancolia, aquell disc plagat de clàssics de Joaquín Sabina, cantats per ell mateix en teatres amb petits aforaments, amb la veu rovellada i trencada d'ara, que li dóna molta més força que la que tenia fa 25 o 30 anys quan va composar i gravar la majoria d'aquelles cançons, i amb els arranjaments musicals actuals també més senzills, el cas és que, com deia, és en aquestes èpoques quan més m'agrada escoltar i cantar mentalment cadascuna de les cançons d'aquell disc.

Joaquín Sabina, un músic, un poeta, un home que la vida li ha donat tot… i gairebé li ha pres tot, el Bob Dylan llatí (que Andrés Calamaro em perdoni), el mirall de centenars de cantautors, la banda sonora de generacions senceres.

Mai estaré prou agraït a tot el que aquest home m'ha ensenyat.

Una abraçada a tothom.

1 de març del 2010

Post agredolç: 1r aniversari del bloc + Eva Cassidy (When Autumn Leaves)

Com que sempre m'ha agradat començar per les coses bones, us he de comunicar que avui fa un any que vaig posar aquest bloc en marxa. BIEEEEEEEN!!!

Tot va començar com un joc, com una aventura, i ni de bon tros vaig pensar en arribar fins on he arribat. Si sou seguidors habituals del bloc (i si no ho sou feu-li una ullada ràpida), haureu vist que la majoria d'entrades publicades fan referència a cançons pop i rock més o menys alternatives (diari pop). Altres entrades parlen d'una de les meves grans passions quan tinc temps lliure com és la fotografia. També hi ha coses relacionades amb la informàtica i alguna que altra creació pròpia com els calendaris que vaig fer el passat mes de desembre. I a vegades també he deixat plasmades les meves vivències durant els viatges (m'encanta viatjar i sortir d'excursió) o fins i tot els meus pensaments i inquietuds més íntimes, encara que això últim ho he esborrat i no ho penso tornar a posar perquè després la gent em pregunta i es preocupa massa per mi, i això sí que no ho vull de cap de les maneres.

En el proper any, suposo que més o menys serà el mateix: molta música, molta fotografia, alguna cosa d'informàtica … i espero posar més creacions pròpies dels diferents projectes en els que estic ficat (ja ho sé, no puc parar mai quiet).

Però no tot podia ser tan bonic. El cas és que avui m'he assabentat d'una notícia tristíssima que fa uns dies li ha passat a una amiga i, encara que avui sigui un dia especial pel primer aniversari d'aquest bloc, no vull deixar passar l'oportunitat per donar-li ànims amb totes les meves forces. I com que això d'intentar aixecar la moral dels demés no és un dels meus forts, m'agradaria fer-ho d'una manera que penso que se'm dóna força més bé: dedicant-li una cançó.

Va per tu Cris, endavant i ànims, ja veuràs com entre tots ho superareu. Una forta abraçada i un petó molt i molt gran!

 

EVA CASSIDY - When Autumn Leaves (lyrics)

The falling leaves drift by my window
The falling leaves of red and gold
I see your lips, the summer kisses
The sunburned hands I used to hold

Since you went away the days grow long
And soon I'll hear old winter's song
But I miss you most of all, my darling
When autumn leaves start to fall

...

Since you went away the days grow long ...

I miss you most of all, my darling
When autumn leaves start to fall






BLOCS QUE SEGUEIXO

DISSENY
ArchDaily
Esquireartdepartment
FPO: For Print Only
Mandolux
Tiendas de Barrio
x4duros.com

ESPORT
Bloc Xavier Gràcia
El blog de Armando B. D.
Loles Vives Blog
Perarnau Blog
Rubén Uría

FOTOGRAFIA
The Big Picture
Caborian
dZoom, Pasión por la Fotografía
El racó dels meus somnis
Eyewitness
Flickr Blog
Fotofriki
Fotografía Microsiervos
La mesa de luz
Lens
Obture blog
Photo Essay
Photography, Digital Camera & Lightroom Tips
Plog
Redoladas de Chen
Steve McCurry’s Blog
TIME.com Top Photoessays and Slideshows
Valor añadido
Xatakafoto

MÚSICA
180 Grados
Disco Grande
Francisco Nixon
Hoy Empieza Todo
Una canción al día
Usual Happiness

TECNOLOGIA
Applesfera
Bloc d’Apple en Català
CampusMac
Como Lo Hago
El blog de Cuadernos Mac
mossegalapoma.cat
Territori mac
Wardog y el Mundo
Xatakandroid

UNA MICA DE TOT
1000 Awesome Things
BLOJER
Des de Lleida...
DOSMILDEU
El Tamiz
Fauna Mongola de Madrid
Humor tonto para gente inteligente
infa.me
Reflexiones de Repronto