28 de desembre del 2011

Com canviar o restablir la contrasenya d’administrador de Windows 7 sense iniciar sessió

 

Posem per cas que necessitem entrar a treballar amb un ordinador amb el sistema operatiu Windows 7, que només té creat un usuari que alhora és l’administrador del sistema, que aquest usuari té una contrasenya que desconeixem, i que no li podem preguntar la contrasenya al propietari de l’ordinador per temes que no vénen al cas.

01

02

 

El què hem de fer és, o bé intentar esbrinar la contrasenya d’aquest usuari administrador, o bé intentar esborrar-la o canviar-la. El problema és que els mètodes i aplicacions que tradicionalment s’han utilitzat amb Windows XP o Vista (BackTrack, ophcrack, ...) no funcionen amb Windows 7.

Afortunadament tenim a Google del nostre costat (Google, sempre Google!), i he trobat un sistema per esborrar o canviar aquesta contrasenya sense haver d’iniciar sessió com a Administrador del sistema. L’ideal seria esbrinar quina és aquesta contrasenya sense haver de canviar-la o esborrar-la, però això no ho he trobat; si algú ho sap s’agrairà eternament un comentari amb les instruccions precises.

El sistema que utilitzarem es basa en la possibilitat d’accedir a una consola MS-DOS a través del procés d’instal·lació del Windows 7, cosa que aprofitarem per canviar el contingut de l’aplicació “Teclas especiales (sethc.exe, accessible des de la finestra de validació d’usuaris i contrasenyes en l’inici de Windows) pel contingut de la mateixa consola de MS-DOS (cmd.exe), i així poder entrar a administrar els usuaris de l’ordinador sense identificar-nos com a Administradors. Així d’entrada pot semblar força complicat, però si ho proveu, veureu que no ho és tant.

Per fer tot això només necessitem un DVD d’instal·lació de la mateixa versió del Windows 7 que té instal·lat l’ordinador al que no podem accedir o, si el nostre ordinador no té unitat lectora de DVD, un llapis USB d’autoarranc amb els arxius d’instal·lació del Windows 7 (les instruccions per crear aquest llapis a partir del DVD d’instal·lació original es troben en un post anterior en aquest mateix bloc).

El primer que hem de fer és configurar la BIOS del nostre ordinador per tal que en comptes d’arrencar directament des del disc dur, arrenqui des de la unitat DVD o des d’un llapis USB segons correspongui. Un cop fet això introduïm el DVD o el llapis USB d’instal·lació de Windows 7, i reiniciem l’ordinador.

L’ordinador s’iniciarà a partir del DVD o el llapis USB i arribarà a la finestra on ens demana la configuració regional del nostre ordinador. En el nostre cas ho hem deixat tal i com està perquè l’opció Español (España, internacional) és la correcta i ja ve per defecte. Fem Siguiente per continuar.

03

 

Arribarem a una altra finestra on clicarem a l’opció Reparar el equipo.

04

 

Sortirà una altra finestra on buscarà la partició de l’ordinador on està instal·lat el Windows.

05

 

Quan acabi ens mostrarà que ja ha trobat totes les particions de l’ordinador on hi ha el Windows 7. Seleccionarem la partició que ens interessa i polsarem Siguiente.

06

 

Apareixerà una nova finestra on clicarem a l’opció Símbolo del sistema.

07.1

 

S’obrirà una consola de MS-DOS.

08

 

És ara quan aprofitarem que des de la consola MS-DOS podem accedir al contingut del disc dur de l’ordinador i modificarem el contingut d’alguna aplicació “sensible”.

En aquesta consola escriurem les següents comandes:

X:\Sources>c:
(Accedim a la unitat on tenim instal·lat el Windows 7, en aquest cas la unitat C:).

C:\>cd windows\system32
(Accedim a la carpeta Windows\System32).

C:\Windows\System32>ren sethc.exe sethc.000
(Canviem el nom de l’arxiu sethc.exe per sethc.000, però li podem posar el nom que vulguem).

C:\Windows\System32>copy cmd.exe sethc.exe
(Copiem l’arxiu cmd.exe a la mateixa carpeta però amb el nom sethc.exe).

09Aquest és l’aspecte que hauria de tenir la consola de MS-DOS.

C:\Windows\System32>exit

Sortim de la consola MS-DOS i tornem a la finestra anterior on polsarem Reiniciar.

07.2

 

Mentre l’ordinador es reinicia, traiem el DVD o l’USB de l’ordinador o bé deixem que l’ordinador arrenqui des del disc dur fins arribar a la finestra de validació d’usuaris i contrasenyes.

10.1

 

Un cop aquí, POLSEM 5 VEGADES LA TECLA SHIFT, i això farà que s’executi l’arxiu sethc.exe, el contingut del qual ja no és la configuració de les tecles especials, sinó que és l’aparició de la consola MS-DOS.

11

 

Aprofitarem aquesta nova consola de MS-DOS per canviar o esborrar la contrasenya dels usuaris del sistema amb l’ordre control userpasswords2.

C:\Windows\system32>control userpasswords2

12

 

Apareixerà una nova finestra on marcarem l’opció Los usuarios deben escribir su nombre y contraseña para usar el equipo (si no la tenim ja marcada), i després clicarem el botó Restablecer contraseña...

13

 

I ara surt la finestra on podrem modificar la contrasenya d’Administrador de Windows introduint-hi una de nova, o bé deixar-ho tot en blanc i així esborrar la contrasenya actual. En aquest cas s’ha deixat en blanc i hem polsat Aceptar.

14

 

Tornarem a la finestra anterior, on polsarem Aceptar per tornar a la consola de MS-DOS de la que sortirem amb la comanda Exit, i estarem un altre cop a la pantalla de validació d’usuaris i contrasenyes.

Ara ja podem entrar directament al Windows com a Administradors sense introduir cap contrasenya.

10.2

15

 

Ja només queda anar a l’Explorador de Windows per esborrar l’arxiu sethc.exe, i canviar el nom de l’arxiu sethc.000 per sethc.exe. Així ja tindrem un altre cop els arxius correctes i amb les seves funcions originals.

NOTA IMPORTANT: aquestes instruccions són simplement informatives i no em faig responsable de l’ús que se’n pugui fer, així que cadascú es faci responsable dels seus actes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si vols pots deixar un comentari, preferentment des d'un punt de vista constructiu i mai faltant al respecte.






BLOCS QUE SEGUEIXO

DISSENY
ArchDaily
Esquireartdepartment
FPO: For Print Only
Mandolux
Tiendas de Barrio
x4duros.com

ESPORT
Bloc Xavier Gràcia
El blog de Armando B. D.
Loles Vives Blog
Perarnau Blog
Rubén Uría

FOTOGRAFIA
The Big Picture
Caborian
dZoom, Pasión por la Fotografía
El racó dels meus somnis
Eyewitness
Flickr Blog
Fotofriki
Fotografía Microsiervos
La mesa de luz
Lens
Obture blog
Photo Essay
Photography, Digital Camera & Lightroom Tips
Plog
Redoladas de Chen
Steve McCurry’s Blog
TIME.com Top Photoessays and Slideshows
Valor añadido
Xatakafoto

MÚSICA
180 Grados
Disco Grande
Francisco Nixon
Hoy Empieza Todo
Una canción al día
Usual Happiness

TECNOLOGIA
Applesfera
Bloc d’Apple en Català
CampusMac
Como Lo Hago
El blog de Cuadernos Mac
mossegalapoma.cat
Territori mac
Wardog y el Mundo
Xatakandroid

UNA MICA DE TOT
1000 Awesome Things
BLOJER
Des de Lleida...
DOSMILDEU
El Tamiz
Fauna Mongola de Madrid
Humor tonto para gente inteligente
infa.me
Reflexiones de Repronto