29 de gener del 2010

iPod Touch + pantalla gran = iPad, la nova joguina d'Apple

Acabo de veure d'una tirada l'hora i mitja que dura la presentació de l'Ipad que el dimecres a la tarda hora de Lleida, van fer els d'Apple amb Steve Jobs al capdavant, com no podia ser d'una altra manera.

iPad.jpg

Sento decepcionar als blocaires que han arribat fins aquí, però a mi l'iPad no m'ha convençut gens ni mica. El trobo una presa de pèl, i m'explicaré.

La veritat és que l'aparell en sí i les seves funcions no em fan ni fred ni calor. Es tracta, com molt bé l'han presentat, d'un dispositiu per a l'entreteniment i una mica per a ofimàtica amb el paquet de programes iWork (previ pagament de 10$ extra per cadascuna de les 3 aplicacions: Pages, Numbers i Keynotes). Jo el definiria com un iPod Touch gegant i súperdesenvolupat.

iPad5

Començaré per la vessant ofimàtica dient que no crec que el faci servir gaire gent per a crear textos, fulles de càlcul i presentacions multimèdia. Acostumats a fer servir teclats grans d'ordinadors de sobretaula i de portàtils, la dificultat de teclejar un teclat virtual en pantalla trobo que és un escull insuperable per fer textos llargs o introduir fórmules a un full de càlcul. Suposo que tot serà acostumar-s'hi, i en cas d'extrema necessitat sempre tenim aquesta possibilitat per sortir airosos del pas. En canvi per emmagatzemar documents i visualitzar-los en pantalla sí que el veig molt interessant.

iPad2

Però pel que fa a l'entreteniment el trobo increíble: veure documents, pàgines web, correu electrònic, agenda personal, calendari, vídeos de Youtube, fotografies, música, pel·lícules, llibres electrònics, videojocs, … mai havia estat tan fàcil i tan a bast de la mà … si fem veure que no coneixem l'iPod Touch. Els dos dispositius fan més o menys el mateix i de la mateixa manera! Si a tot això sumem que totes les aplicacions desenvolupades fins al moment per a l'iPod Touch i l'iPhone també serveixen per a l'iPad, la fòrmula està clara, no?:

iPod Touch + pantalla gran = iPad

iPad3.jpg

Tampoc m'agrada gens que no es puguin utilitzar diverses aplicacions a la vegada, havent de tancar una abans de fer-ne servir una altra. Si amb el temps ho arreglen hauran triomfat.

El preus van de 500$ fins a 840$, i tampoc és una cosa que m'atragui gaire, sobretot pensant que ara per ara, no és més que una joguina per passar el temps.

Suposo que l'iPad, com gairebé tot el que fa Apple triomfarà, marcarà una època, serà imitat per tothom, encara que pocs ho aconseguiran i potser algun el superarà. A mi, de moment, no m'han convençut. Ni de bon tros.

iPadforges

Això sí, l'expectació creada des de que van anunciar la presentació, la posada en escena, les demostracions en directe i tota la parafernàlia que envolta aquest tipus d'esdeveniments, són realment espectaculars. Fan venir ganes de provar-lo, fins i tot de comprar-lo! Aquestos d'Apple dominen les arts de la comunicació i del màrqueting com pocs. I si a sobre sumem els milions d'incondicionals que idolatren la marca com si fos una religió, ja no cal buscar res més. Només cal veure que fent una presentació d'un producte, han aconseguit les portades de tots els diaris del món, les accions han pujat com l'escuma, i els fidels a la marca ja estan impacients per a que arribi l'iPad a les botigues. Ni l'última temporada de Lost ha creat tant rebombori! I això que qui us escriu és l'orgullós propietari i usuari d'un MacBook Pro.

Un petó ben fort a tothom!

1 comentari:

  1. javier17:02

    No hase falta desi nada mas!!!!!!!!!

    Apple = Marketing

    ResponElimina

Si vols pots deixar un comentari, preferentment des d'un punt de vista constructiu i mai faltant al respecte.






BLOCS QUE SEGUEIXO

DISSENY
ArchDaily
Esquireartdepartment
FPO: For Print Only
Mandolux
Tiendas de Barrio
x4duros.com

ESPORT
Bloc Xavier Gràcia
El blog de Armando B. D.
Loles Vives Blog
Perarnau Blog
Rubén Uría

FOTOGRAFIA
The Big Picture
Caborian
dZoom, Pasión por la Fotografía
El racó dels meus somnis
Eyewitness
Flickr Blog
Fotofriki
Fotografía Microsiervos
La mesa de luz
Lens
Obture blog
Photo Essay
Photography, Digital Camera & Lightroom Tips
Plog
Redoladas de Chen
Steve McCurry’s Blog
TIME.com Top Photoessays and Slideshows
Valor añadido
Xatakafoto

MÚSICA
180 Grados
Disco Grande
Francisco Nixon
Hoy Empieza Todo
Una canción al día
Usual Happiness

TECNOLOGIA
Applesfera
Bloc d’Apple en Català
CampusMac
Como Lo Hago
El blog de Cuadernos Mac
mossegalapoma.cat
Territori mac
Wardog y el Mundo
Xatakandroid

UNA MICA DE TOT
1000 Awesome Things
BLOJER
Des de Lleida...
DOSMILDEU
El Tamiz
Fauna Mongola de Madrid
Humor tonto para gente inteligente
infa.me
Reflexiones de Repronto