1 de setembre del 2009

VIATGE FOTOGRÀFIC A MARROC. DIA 1, dimarts 18 d‘agost 2009. DE LLEDA A TÀNGER


Abans d’arribar a l’estació, he passat per l’agència de viatges a recollir l’assegurança del viatge, i després a l’estació de trens. Un cop a l’estació no he vist a cap conegut per la qual cosa he deduït que era el primer en arribar. Fins que un senyor m’ha preguntat si anava al Marroc i li he dit que sí. Aleshores s’ha presentat: era el Jordi, l’amic del Lluís, que m’ha identificat per la bossa on portava la càmera. Poc després han arribat el Lluís i el Joan i ja hem anat a embarcar al tren.


Hem sortit de Lleida a les 11.30 amb l’AVE en direcció a Màlaga. Ens hem assegut en una taula on podíem conversar els 4 i discutir temes com les trucades de telèfon o les rutes que seguiríem un cop arribéssim al Marroc. Com que no hem ocupat els seients que ens corresponien als bitllets del tren, quan hem parat a Saragossa, hi ha hagut una mica de confusió i alguns passatgers han hagut de canviar de seient. El Lluís ha anat al seu seient del vagó 9, i el seu lloc l’ha ocupat una noia molt maca. Al principi semblava una mica insulsa perquè no deia res, però després de dinar s’ha animat i ha entrat en la nostra conversa. Al final ha resultat una noia molt simpàtica i agradable, i ens ha explicat que es deia Elena, que tenia 22 anys i que era d'un poblet de Granada, però que havia anat a Saragossa a passar uns dies amb uns amics i que ara tornava a casa, però que no li feia massa il·lusió perquè no s’acabava de portar massa bé amb la seva mare i la seva padrina. Un cop a Màlaga hem fet un cafè i un refresc i hem anat als nostres autocars, l’Elena cap a Granada i nosaltres cap a Algecires.


Algecires és un lloc força lleig però és d’on surten els vaixells cap a Ceuta i Tànger. Hem comprat un bitllet cap a Tànger per 20 € i hem fet temps fins que ha sortit el vaixell. A la sala d’espera, una nena de pares marroquís m’ha vingut a saludar i a abraçar de manera molt efusiva, i ens ha fet treure unes rialles a tots. El viatge en vaixell ha anat molt bé: hem estat en una sala molt gran amb taules i cadires, fent temps mentre comentàvem detalls sobre el viatge. Al vaixell hem hagut d’anar a fer una cua i esperar a què la policia ens marqués els passaports.


Un cop a Tànger, és quan realment ens hem adonat que estem en un pais diferent: encara que tot tingui un rerefons força europeu, el trànsit és bastant caòtic, els taxis (Petit Taxi i Grand Taxi) estan per tot arreu, la gent s’ofereix a portar-te les maletes i a acompanyar-te a canvi de propines, venedors ambulants, tot bastant brut i vell … Al final hem agafat un Grand Taxi que per 5 € ens ha portat a l’hotel. L’hotel està molt bé i ens ha recomanat un lloc on sopar, on hem menjat unes pizzes i hamburgueses artesanals delicioses. I tot per 140 dírhams (uns 12-13 €). Tots 4!!! Increïble, hem sopat molt millor que en molts llocs de Lleida per un preu simbòlic. Ara a dormir fins demà aviat, que a les 8 ja hem d’estar en marxa.

NOTA: Tots els fets relatats són absolutament verídics. L'única cosa que s'ha canviat són els noms dels protagonistes per tal de preservar la seva vertadera identitat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si vols pots deixar un comentari, preferentment des d'un punt de vista constructiu i mai faltant al respecte.






BLOCS QUE SEGUEIXO

DISSENY
ArchDaily
Esquireartdepartment
FPO: For Print Only
Mandolux
Tiendas de Barrio
x4duros.com

ESPORT
Bloc Xavier Gràcia
El blog de Armando B. D.
Loles Vives Blog
Perarnau Blog
Rubén Uría

FOTOGRAFIA
The Big Picture
Caborian
dZoom, Pasión por la Fotografía
El racó dels meus somnis
Eyewitness
Flickr Blog
Fotofriki
Fotografía Microsiervos
La mesa de luz
Lens
Obture blog
Photo Essay
Photography, Digital Camera & Lightroom Tips
Plog
Redoladas de Chen
Steve McCurry’s Blog
TIME.com Top Photoessays and Slideshows
Valor añadido
Xatakafoto

MÚSICA
180 Grados
Disco Grande
Francisco Nixon
Hoy Empieza Todo
Una canción al día
Usual Happiness

TECNOLOGIA
Applesfera
Bloc d’Apple en Català
CampusMac
Como Lo Hago
El blog de Cuadernos Mac
mossegalapoma.cat
Territori mac
Wardog y el Mundo
Xatakandroid

UNA MICA DE TOT
1000 Awesome Things
BLOJER
Des de Lleida...
DOSMILDEU
El Tamiz
Fauna Mongola de Madrid
Humor tonto para gente inteligente
infa.me
Reflexiones de Repronto